Dolar 32,3296
Euro 35,0509
Altın 2.281,73
BİST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 22°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Göbeklitepe’ye Esrarengiz Bir Şekilde Gelen Monolit Gizemini Koruyor

A+
A-
09.02.2021

Göbeklitepe’ye Esrarengiz Bir Şekilde Gelen ve Mahalle Sakinlerince; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Duraklarına Benzediğinden Dolayı Bir An İçin Otobüs Durağı Olabileceği De Düşünülen, Monolit Gizemini Koruyor.

Keşfi ile Dünya’ yı sallayan, İnsanlık tarihinin bilinen en eski tapınağı, Göbeklitepe 5 gündür yine Dünya gündeminde yerini aldı.

Şanlıurfa Merkeze 15 Kilometre uzaklığında ki, Haliliye İlçesine bağlı Örencik mahallesinde bulunan Göbeklitepe yakınlarında ki bir buğday tarlasının sınırına dikili bir şekilde görülen 3m boyunda 45 cm genişliğinde ki metal blok başta köy sakinlerini korkutmuş akabinde ise heyecanlandırmıştır.

Göbeklitepe’den güney batı istikametine doğru 2 kilometre uzaklıkta bir konumda toprağa saplanmış olan ve üzerinde Göktürk Alfabesi ile “GÖK YÜZÜNE BAK AY’I GÖR” yazısı bulunan ve güvenlik güçlerince korunan metal bloğun kimler tarafından hangi amaçla bırakıldığı valilik tarafından halen soruşturuluyor.

OTOBÜS DURAĞI MI!!!

ÖRENCİK MAHALLE SAKİNLERİ; “ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN OTOBÜS DURAKLARINA BENZEDİĞİ İÇİN, İLK GÖRDÜĞÜMÜZ ANDA OTOBÜS DURAĞI OLDUĞUNU ZANNETTİK!!!

Göktürkçe GÖK YÜZÜNE BAK AY’I GÖR  yazılı olan metal bloğu gören mahalle sakinleri, daha olup bitene bir anlam verememişken, ilk izlenim olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs duraklarına benzediği için, toprağa saplı halde ki Monolitin; Büyükşehir Belediyesince şehir içi ulaşımda yeni bir hat güzergahı mı acaba belirlendi, durak mı değil mi diye düşündüklerini de söylediler.

ESRARENGİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKARAK KAYBOLAN,METAL MONOLİT; ABD, ALMANYA, ROMANYA VE BELÇİKA’DAN SONRA ŞANLIURFA’DA GÖRÜLDÜ.

İlk monolit, ABD’de koyun sayımı için Utah’ta bir çölün ücra bir kesimi üzerinde uçuş yapan helikopter mürettebatının aşağıda garip bir heykel fark etmesiyle keşfedildi. 18 Kasım 2020’de bulunan bu metal monolit, ortaya çıktığı gibi gizemli biçimde 27 Kasım’da kayboldu.

Utah’taki monolitin kaybolmasıyla aşağı yukarı aynı zamanda, dünyanın diğer ucunda, Romanya’daki bir yamaçta parlak metal bir monolit belirdi. Ülkenin kuzeyindeki Neamt bölgesinde yerel bir arkeolojik alan olan Petrodava Daçya Kalesi yakınlarındaki yapı, tespit edilmesinden birkaç gün sonra kayboldu.

Kısa bir süre sonra, Kaliforniya’nın güneyindeki bir dağ yolunun tepesinde yeni bir monolite rastlandı ve ardından o da yok oldu.

Daha sonra, aralık ayının ilk hafta sonunda Birleşik Krallık’ın Wight adasındaki bir sahilde insanların karşısına uzun ve parlak bir monolit çıktı. Sütun, adanın batı kıyısındaki Compton plajında görüldü. Aralıkta Belçika Baasrode’taki bir arsanın ortasında da metal bir monolit gizemli biçimde ortaya çıkmıştı.

HABER: REHA MEDYA

GÖBEKLİTEPE KAZI ALANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.