Dolar 32,5567
Euro 34,9001
Altın 2.432,83
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 33°C
Açık
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çar 33°C
Per 33°C
Cum 34°C
Cts 34°C

Haydi Türkiye; “Karabağ Zaferi ve Şehitlerimiz için Şiir Yarışması Düzenleniyor”

A+
A-
09.02.2021

27 Eylül’ de başlayan ve 10 Kasım’ da Azerbaycan’ın zafer sonucuyla 44 gün süren Karabağ savaşının ardından haklı sevincini yaşayan Azerbaycan’da etkinlikler birbiri ardına devam ediyor.

Azerbaycan Tahsil Nazirliği, TİKA, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği, TC. Milli Eğitim Bakanlığı ve Azerbaycan Yazarlar Birliği’nin ortaklaşa organize ettiği “Karabağ Şehitleri ve Karabağ Zaferi Şiir Yarışması” düzenleniyor.

Azerbaycan’da düzenlenen şiir yarışmasına 9-12 sınıf öğrencilerinin katılacağı belirtilmiş ve yarışmanın 20.01.2021 tarihinde başlayıp 15.04.2021 tarihinde biteceği ve sonucunun 16.05.2021 de açılanacağı belirtilen yarışmanın ödül töreni ise 24.05.2021 de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacaktır.

Yarışmaya katılacak eserlerin dili Türkiye Türkçesi ile Azerbaycan Türkçesi olacağı ve her yarışmacının bir şiirle yarışmaya katılabileceği belirtilmiştir.

Şiir yarışmasının ayrıntıları hazırlanan afiş ile kamuoyuna duyurulmuş ve ödüller konulmuştur.

Birinci yarışmacıya Dizüstü bilgisayar ve akıllı saat, İkinci yarışmacıya Dizüstü bilgisayar ve E-Kitap, Üçüncü yarışmacıya da Dizüstü bilgisayar hediye edileceği duyurulmuştur. Haber: REHA MEDYA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.