Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Açık
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 27°C
Sal 28°C

PROGEN’İN DÜZENLEDİĞİ PANELE YOĞUN İLGİ

A+
A-
15.02.2020

Pamuğun merkezi Şanlıurfa’da ProGen Tohum firması tarafından düzenlenen panel yoğun ilgi gördü.

“2019 Yılında Pamukta yaşanan sorunlar ve 2020 beklentileri”  konulu panel, Şanlıurfa Gap Tarımsal Eğitim Merkezi  (GAPTEM)  salonunda  gerçekleştirildi.

Progen Tohum Bölge Müdürü Mehmet BEDEN  urfahaberci.com’ a yapmış olduğu açıklamada;  “ProGen tohum firmamızın sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirmiş olduğu bu panelde, Harran Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümünden Doç.Dr. Osman ÇOPUR’un moderatörlüğünce,  2019 Yılında Pamuk verimlerinin düşüş nedenleri  ve 2020 Yılı beklentileri konuşulup tartışılarak,Pamuk yetiştiriciliğinde çevresel faktörler, zararlılar ve iklimin etkisi konuları üzerinde duruldu, diye konuşan BEDEN; ProGen olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzu belirterek, geçen yıl ki gibi olumsuzlukların ve verim kayıplarının yaşanmamasını diliyor, bereketli bir üretim sezonun yaşanmasını tüm tarım camiamız ve çiftçilerimiz adına temenni ediyorum”dedi.

ProGen Tohum Genel Koordinatörü Prof.Dr. Cafer MART’ ın da katıldığı panele; Gıda  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat ÇAKMAKLI,  Ticaret Borsası Başkanı Mehmet KAYA, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah MELİK’ in yanı sıra Akademisyenler, Tarım Teşkilatı, Ziraat Mühendisleri ve Çiftçilerden oluşan 250 davetli katılım sağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.