Dolar 32,5836
Euro 34,6522
Altın 2.527,59
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 27°C
Açık
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 30°C

BASIN müzesi ve değerlere değer veren MAHMUTOĞLU’na teşekkür!

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
15.01.2023

BASIN müzesi ve değerlere değer veren MAHMUTOĞLU’na teşekkür!

Kutsal mesleğimiz gazeteciliğin özel günlerinden ve mesleki anlamda önemli günlerinden olan 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde; bir o kadar Şanlıurfamızın BASIN’ı adına da çok kıymetli olan Şanlıurfa BASIN MÜZESİ’nin açılışı daha da anlam kazanmışdır.

Müzenin açılışında, Azerbaycan’ın başkenti Bakü de bir dizi programdan mütevellit bulunmam hasebiyle yaşanan açılış coşkusuna aynı ortamda ortak olamamanın üzüntüsünü yaşadım.

3 yıldır tüm enerjisi ve büyük bir özveriyle çalışarak BASIN müzesini Şanlıurfa’ya kazandıran Karaköprü İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet MAHMUTOĞLU Şanlıurfa BASIN tarihinde yeni ve kıymetli bir sayfa açmış, geçmişin değerli hazinesine imza atarak geleceğin aydınlık yüzüne miras bırakmışdır.

Memleketin zihnini açık tutan şüphesiz ki müzelerdir…

Dizgi, tashih, kalıp, entertype, tipo, hurufat, dul yazı, kumpas, kurşun, kazan, kasa, klişe, matris ve sağlığı tehdit eden kurşun buharından habersiz icra edilen gazetecilik usulden deyil esasdan yarım kalmış demektir!

10 Ocak 2023 tarihinde Şanlıurfa İl’i Karaköprü ilçesinde açılan BASIN müzesi, geleneksel medya ve yeni medya nın yanı sıra geleneksel gazeteciliğin dönüşümü adına yapılacak akademik çalışmalara da katkı sunacaktır.

Şanlıurfa’nın kültürüne ve Basın tarihine kazandırdığı bu esere yoğun katkılarından ötürü;
“BÜYÜK AY, ŞAFAK, HİLVAN’IN SESİ, REHA, HÜRSES, “Reha Medya Grup; ADALET, BAYRAK, İSTİKLAL, Dünya’da ve Türkiye’de ŞANLIURFA, KURŞUN,” Dünden bu güne ŞAFAK, ŞanlıREHA gazeteleri, www.urfahaberci.com , www.rehagazetesi.com internet gazeteleri” adına ve şahsımla birlikte 60’lı yıllardan bu güne Şanlıurfa basının da yarım asrı geride bırakan ailem adına; Mehmet MAHMUTOĞLU ile beraber ekibine teşekkür ediyorum.

Söz müzelerden açılmışken, “Yalan söyleyen tarih utansın değil! Tarihi yanlış ve çarpıtarak menfi çıkarlar uğuruna yazan sözde yalancı tarihçi ve araştırmacıyım diyenler utansın”… Vesselam.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.