Dolar 32,3350
Euro 35,1334
Altın 2.306,70
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 22°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 27°C

•Ruhsatsız sağlık kabinleri! •İktidarın DEPSAŞ’la sınavı! •TRT ve 3’te 3 ekibine teşekkür…

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
07.02.2022

-RUHSATSIZ SAĞLIK KABİNLERİ TEHLİKE SAÇIYOR!

-DEPSAŞ İKTİDARIN BAŞKENTİ ŞANLIURFA’DAN ÇÖKÜŞÜ BAŞLATACAK!

-TRT VE 3’TE 3 EKİBİNE TEŞEKKÜR…

Gazetemiz istihbarat servisine başvuran duyarlı vatandaşlar Şanlıurfa merkez ilçelerinden Eyyübi’ye başta olmak üzere Haliliye ve Karaköprü’de ki sağlık kabinlerinin %85 inin ruhsatsız olduğunu ve sağlıkla alakasız kişilerce illegal çalıştırıldıklarını ifade ederek son kullanma tarihi geçmiş ilaçların da vatandaşa tatbik edildiğini ihbar ettiler!..

Muhabirlerimizce yapılan araştırmalarda; sağlık adına sık ve belirli periyotlarda denetlenmesi gereken sağlık kabinlerinden, ruhsatsız olanlar hiçbir kontrole tabi tutulmazken ve kendi hallerine bırakılmışken, mesleğini yasal olarak icra etmek isteyen Sağlıkçıların ruhsat başvurularında ise kırk dereden su getirtildiği ortaya çıktı.

Faaliyet konusu; serum takma, iğne yapma, dikiş atma-alma,tansiyon-şeker- ateş ölçme, evde bakım ve benzeri sağlık hizmetlerini vermekle mükellef sağlık kuruluşu olan sağlık kabinlerinin denetimsizliği ve ruhsatsızlara göz yumulması vatandaşları tedirgin ediyor.

İl sağlık müdürü ivedi bir şekilde bu usulsüzlüğe dur demeli ve ilçe kaymakamları da sorunun takipçisi olmalıdırlar.

-DEPSAŞ  İKTİDARIN BAŞKENTİ ŞANLIURFA’DAN ÇÖKÜŞÜ BAŞLATACAK!

Türkiye siyasetini iyi yorumlayabilmek için öncelikle Şanlıurfa siyasetini iyi okumak gerek. Unutulmamalıdır ki geçmişten bugüne Şanlıurfa’da oy oranı yüksek olan partiler hep iktidar olmuşlardır. Hal böyleyken elektrik faturaları vatandaşı çarpmaya devam ederken, asil olan vatandaşın vekâlet vererek meclise gönderdiği vekillerinden ses seda yok! Ve yine unutulmamalıdır ki; bugüne kadar da Şanlıurfa siyasetine akıl sır erdirilememiştir ve Şanlıurfa seçmeninin çarpması ise elektrik çarpmasına hiç benzemez, geçmişte örnekleri ile sabittir. Başta dedim ya İktidarı DEPSAŞ bitirecek!

-TRT VE 3’Te 3 EKİBİNE TEŞEKKÜR…  

Geçtiğimiz günlerde kazancı Bedih ismi ile tanınan Şanlıurfalı Gazelhan pir lakaplı merhum Bedih YOLUK’a vefa göstererek ve özellikle sıra gecesi geleneğini ve kültürünü sordugu tarih sahnesinden soruyla gerçek anlamda tanıtan TRT ve 3’te 3 ekibine teşekkür ediyorum.

Pelin ÇİFT’in sorduğu; “ Okuduğu Gazellerle gönüllere taht kuran, gazelhan geleneğinin en önemli isimlerinden olan Türk Gazelhan kimdir?” soruyla, tarih sahnesinde canlandırarak pirin ağzıyla sıra gecesinin ne olduğunu doğru bir şekilde tüm Türkiye’ye tanıttı.

Sıra geceleri; gelenek, kültür, saygı hoşgörü, birlik ve beraberlikle milli ve manevi duyguların konuşulduğu, yardımlaşmaların olduğu meclislerdi. Gazelhan; makam, usul, edebiyat, divan edebiyatı bilen ustadır, yani kültür edebiyattır sıra geceleri, bağırmak, çağırmak, oynamak değildir! Teşekkürler TRT, Teşekkürler 3’te 3.

Bu vesileyle merhumlar, Pir Kazancı Bedih ustayı ve Siverekli hemşerim Gazelhan Arif GÜRHAN’ ı rahmet ve dualarla anıyorum.

Şanlıurfa’ nın tanıtımını yapmaya çalışan mahalli idarecilere seslenmiyorum! Mülki idarecilere seslenerek; tanıtımda loplopçıları kılavuz edinmeyin!!!

Vesselam….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.