Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 30°C
Sal 32°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki 2021 i reklam, slogan ve israfla geçirdi!..

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
03.01.2022

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki 2021 i reklam, slogan ve israfla geçirdi!..

Heba olan her ne kadar 2021 yılı olarak görünse de esas olan memleketin 50 yıl geriye götürüldüğüdür.
29 Aralık Çarşamba günü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Büyükşehir büyük sevda ister” sloganıyla düzenlenen 2021 yılı belediye hizmetlerinin kamuoyuyla paylaşıldığı lansman toplantısı gerçekleştirildi.

BİZ BU ŞEHRİ ÇOK SEVDİK sloganı tutmadı şimdi sıra BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK SEVDA İSTER’ de….

Toplantıda sıralanan sözde vaat ve müjdeler, bana dönemin Bakanı Faruk ÇELİK’ in Şanlıurfa’ da gerçekleştireceği 400 proje vaadini hatırlattı. O da sadece sözde kalmıştı. Kaybeden yine Şanlıurfa oldu, geriye giden yine Şanlıurfa oldu. Çünkü Çelik ve ekibi de sözde memleket sevdalısıydı.

Kıymetli okurlarım sizlere belediyecilik nedir, görev ve sorumluluklarının neler olduğunu yazmayacağım. Bu makamları işgal edenler biliyorlar, sizler de onlara ne için vekalet verdiğinizden ötürü daha iyi biliyorsunuz.
Lakin falan caddeye filan yola sıcak asfalt serdik, buraya bu parkın açılışını yaptık gibi komik, rezil ve utanç verici bir reklam yapmak olmadığını ve belediyenin olmazsa olmaz asli görevlerinden biri olduğunu hatırlatmak istiyorum.Bu yetmezmiş gibi bir de ana arterlere bu abesle iştigal, komik reklamları asarak kent estetiği hiçe sayılıyor.

Gerçekleştirilen lansman toplantısında verilen vaat ve müjdelerden bahsetmeyeceğim, ama; turizm için yapılması gereken ilk başta Şanlıurfa’nın geçiş güzergahı olarak kullanılmasını engelleyerek yerli ve yabancı turistlerin Şanlıurfa’ da konaklamalarını sağlayacak girişimlerde bulunulması gerekiyor öncelikle. Vatandaş ya Gaziantep’ te kalıyor ya da Mardin’ de, Şanlıurfa’ yı gezip çıkıyor. Bunun için eksiklikler tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır.
Yeni turizm rotaları oluşturma fikrine girmeden önce mevcutları koruma iyileştirme ve tanıtım çalışması yapmak daha gerçekçi ve faydalı olur.

Troleybüsmüş, Trambüsmüş, metrobüsmüş, raylı sistemmiş, doğru düzgün vatandaşın arabayla caddede trafik akışını ve kaldırım işgallerinden dolayı da kaldırımlarda adım atmasını sağlayamamışken, milletle alay etmeyi dalga geçmeyi bırakın da gerçeklerle yüzleşerek yaşanabilir bir memleket sunmak için uğraşın. İhale yapıp parayı verdikten sonra bu buraya olmadı deyip çekip gitmeyin, bir önce ki dönemde olduğu gibi.

Şanlıurfa’ nın tanıtımında isot, lahmacun, mırra yerine memleketin öz kültürü ve geleneği, tarihi, örfü, adeti kullanılmalıdır. Ve Şanlıurfa yemek kültüründe lahmacun yoktur kıymalı ekmek vardır, mırra yoktur acı vardır.

Gerçekten çok seviyor ve gerçekten büyük sevda Şanlıurfa ise, buyrun ilk olarak; aile belediyeciliğine son vererek, atm memurlarınızla birlikte danışman adı altında maaşa bağladığınız sözde personellerinize ivedi bir şekilde son verin. Bu şekilde ne slogana ne de gereksiz komik reklamlara gerek kalmaz, halk sizi zaten taktir eder. Unutmayın yaptıklarınız zaten sizin reklamınızdır! Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye eski hizmet binasının yeri park yapılarak kimin önü açılmak isteniyor ?..!

İdrak etmekte olduğumuz 2022 Yılınızı tebrik ediyorken; yeni yılın yerel de reklamsız, slogansız ve israfsız gelişen ve yaşanabilir bir Şanlıurfa, genel de ise pandemisiz, mutlu, huzurlu ve tüm Türk dünyasının birleştiği bir yıl olmasını diliyorum.

Bizler Gazeteci olarak halk ile idareci arasında, memleketin gelişmesi, kalkınması ve sosyal sorunların çözümü adına köprü vazifesi görmekteyiz. Aynı zamanda en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bundan mütevellit, ne yazık ki dost acı söyler, ama gerçekleri söyler… Vesselam.

YORUMLAR

  1. Okur dedi ki:

    Halkın sesi olduğunuz için teşekkür ederiz. Yalancı yandaşlar yüzünden doğru haberler okuyamaz olduk. Yazılarınızı yakından takip ediyoruz. İşiniz rast gide…😊👍🏻