Dolar 32,5861
Euro 34,7910
Altın 2.509,72
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 32°C

Şanlıurfa Valisi ve BŞB Başkanının Dikkatine!

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
26.03.2022

Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN ve BŞB Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL’ün dikkatine!

Bir şehrin gelişmesi, kalkınması ve  istikametinin belirlenmesinde siyasi karar vericilerin başında o ilin Valisi ve Belediye başkanının etkisi önemli bir yer tutmaktadır. Kalkınmayı tetikleyecek mülki ve mahalli idare amirleridir.
Gerek bir gazeteci olarak ve gerekse Şanlıurfa’da mukim bir vatandaş olarak, Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL’ den, Şanlıurfa adına ivedi bir şekilde tebdil-i kıyafet; korumasız, yandaşsız, şakşakcısız, içinden çıktığı halktan bir görünüm ve üslupla, dikkat çekmeden; şehrin Abide Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden, Sarayönü’nden geçerek HalilürRahman( Balıklıgöl) Platosuna kadar yürüyerek Şanlıurfalının ve Şanlıurfa’ ya gelen, gerek yerli ve gerekse yabancı misafirlerin yaşadığı ve karşılaştığı olumsuzlukları bir fiil görmelerinde yarar olduğu kanaatindeyim .
Esas sorunların uzağında dolaşıp açılış, düğün, reklam, fotoğraf ve slogan idareciliğiyle memlekette sorunlar sadece hasır altı edilir ötelenir! Öte yandan memleketimiz Şanlıurfa uzun bir dönemdir yerinde sayıyor, gelişmesi adeta durdu, yanı sırada sorunlar artarak büyuyor.
Dost acı söyler! Gazetecilik mesleği gereği gerçekleri yazmak büyük bir sorumluluktur ve vebaldir. Gazetecinin halk ile idareci arasında köprü vazifesi gören milletin fahri vekili olduğunu hatırlatarak ne yazık ki; Şanlıurfa’nın şu anda yaşanamayacak şehirlerarasında yerini aldığını üzülerek belirtmek isterim. Şanlıurfa’nın yerli ahalisi de süratle Şanlıurfa’yı bir bir terk etmekte. Şanlıurfa’nın yaşanabilir kent olması lazım bunun için önlem ve tedbirler süratle almamız gerekiyor.

Kıymetli okurlar ve cefakâr Şanlıurfalılar; yazı ve yorumlarımda bir sorunu yazmışsam, çözüm önerileri ve yollarını da belirtirim muhakkak. Ama bu yazımda sadece Şanlıurfa’mızın Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bizzat görmelerinde yarar olan bir hususa dikkat çekmek istedim.

Memleketin sorunlarına her açıdan değil çok açıdan bakılmalıdır! Vesselam…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.