Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 34°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Paz 34°C
Pts 28°C
Sal 23°C
Çar 23°C

RUFAİOĞLU; “Ş.Urfa’yı yeniden yaşanabilir bir kent yapmak için büyükşehire aday adayıyım”

A+
A-
24.11.2023

Ahmet RUFAİOĞLU Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Partiden aday adayı oldu.

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığında aday adaylığı için resmi müracaatı alınan RUFAİOĞLU; başvurumuz Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfa’lı ya hayırlı olsun dedi ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  hassasiyetle üzerinde durduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’yı istediği konuma taşımak için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçiminde, Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanlığı  için aday adaylığı başvurusunda bulunan  Ahmet RUFAİOĞLU gazetemize yapmış olduğu açıklamada;

“ AK Partimizin kuruluşundan bu yana her kademesinde millet ve memleket adına gönüllü olarak bulundum. Halkın içinden, Şanlıurfa’nın bir öz evladı olarak, halkın isteğini, ihtiyacını, hassasiyetini çok iyi biliyorum. Bu güne kadar destek verdiklerimiz hep koltuğa oturunca, oy aldığı, vekâlet aldığı aziz milleti unuttular, ihtiyaçlarını ellerinin tersiyle ittiler, yandaşlarını zengin ettiler, memleketin geleceğini ise hiçe saydılar ve en acısı da memleketi peşkeş çektiler, para uğruna. Bir Urfa’lı olarak gücümüzü önce Allah’tan sonra memleketin öz evladı olan siz kıymetli Şanlıurfa’lı seçmenlerimden alarak ekibimle birlikte bunlara dur diyeceğiz.

Şanlıurfa’mızın sorunlarını eksikliklerini sıralayarak sizleri tekrardan üzmek istemiyorum, ama hayati önem taşıdığı halde görmezden gelinen belli başlı sorunlarımızı da hatırlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum, bunlar:

Bereketli hilâlin merkezinde olan Şanlıurfam basiretsiz mahalli idarecilerin hünerleri sayesinde tabiri caizse kıtlığı yaşıyor,

Elektrik üretiyoruz, elektrik sorunumuz her gün büyüyor, suyun kaynağı bizde! Halen susuz mahallelerimiz mevcut,  bu da yetmezmiş gibi Türkiye’nin en pahalı suyu bizde.

1.Sınıf tarım arazilerinin betonlaşmasına dur demek yerine destek veriliyor.

Hazine ve mera arazileri her geçen gün hızla istila ediliyor.

Şehir içi ulaşım ve trafik iflas etmiş durumda.

Memlekette düzen nizam intizam diye bir şey kalmadı.

Sosyal belediyeciliğin tanımını ve işleyişini değiştirerek yandaş belediyeciliğine çevirerek, daire başkanlarının çocuklarına bile ücretsiz ulaşım kartı tahsis ettiler.

Turizmi değerlendiremeyen zihniyet Türkiye’ye patlıcanlı kebabı, sıra gecesini Şanlıurfa’nın kültürü turizmi diye tanıtmakla yetinebiliyor ancak. Haşimiye meydanı motosiklet otoparkına çevrilmiş, Ortadoğu ülkelerinin en geri kalmış ilçelerini andırıyor. Balıklı göl desen tinerci, hırsız, torbacıdan geçilmiyor, kaldırımlar işgal edilmiş durumda. Birçok tarihi turistik yerlerimiz metruk haldedir.

Türkiye’de ki kültürel faaliyetlerin dışında kalan bir Şanlıurfa ve buna sessiz kalan mahalli yönetim. Ama söze gelince kültür ve turizm başkentiyiz.

Başta ifade ettiğim gibi sürekli sıkıldığınız sorunları tekrarlayarak canınızı sıkmak istemiyorum, adaylığımız gerçekleşince yerel yönetimde uzman kadromla birlikte sunacağımız manifestoyla karşınızda olacağım.

Kadrolaşmadan öteye geçemeyen mevcut yönetimce çöktürülen memleketi yeniden şahlandırarak, Şanlıurfa’yı yaşanabilir bir metropol kent yapmak için, ağır olduğu kadar kutsal olan, kutsal olduğu kadar da büyük bir vebal olan bu göreve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayıyım. Memleket evladı olarak memleket yönetiminde söz sahibi olmak isteyen herkesin desteğini istiyorum, çünkü başka Şanlıurfa yok” dedi. Haber: Mustafa Saim AYHAN – REHA MEDYA               

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.