Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 38°C
Açık
Şanlıurfa
38°C
Açık
Cts 37°C
Paz 38°C
Pts 40°C
Sal 39°C

Güneş enerjisi ile çalışan traktör seri üretime geçmek üzere!

A+
A-
11.05.2024

Prototipini 20 günde Elazığ sanayisinde yaptık diye konuşan Proje mucidi İbrahim KARATEKİN; traktörün gücünü 500 beygirden 10 bin beygire kadar çıkartabiliyoruz, dedi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mustafa Saim AYHAN’ a mucidi olduğu proje ve detayı ile ilgili demeç veren İbrahim KARATEKİN yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“6 ay önce başladığım güneş enerjili tarım araçları projemizin patenti bize ait olmakla birlikte dünya da bir ilk olan bu sisteme geçecek üreticiler, tarla ve bahçe bitkileri başta olmak üzere seralarda üretim yapan tüm üreticiler %yüz yakıt tasarrufu sağlamış olacaklar.

Sadece güneş enerjisi ile çalışan traktör üretmeyeceğiz, seri üretime geçtikten sonra  biçer döver, çapa makinesi, pülverizatör, pivot sulama, taş kırma ve diğer tarım makinelerini de bu sistemi entegre ederek milli ekonominin temeline katkı sunacağız.

Bu sistemden istifade etmek isteyen üreticilerimiz aynı zamanda devlet desteğinden de faydalanabiliyorlar. Tarım il müdürlüklerine müracaat ederek güneş enerjili traktör ve ya güneş enerjili tarım alet makinesi desteğinden yararlanmak istiyorum diyerek talep oluşturmaları gerekmektedir.

Traktörümüz ve projemiz tamamen yerli ve millidir, amacımız milli ekonomiye katkı sunarak üreticilerimizin yakıt giderlerini sıfırlamak ve tüm dünyaya ihraç etmektir.

Bu sayede üretici bu sistemle bütün tarımsal faaliyetlerini çok cüz i bir maliyet karşılığında yapacağı gibi, evinin çiftliğinin elektriğini de bedava karşılamış olacak ve kullandığı kadar enerjiyi de Devlete satabilecektir. Öte yandan bu proje ile tarımsal faaliyette var olan ve özellikle bölgemizde sorun olan illegal elektrik kullanımı da ortadan kalkmış olacaktır. İlerleyen  günlerde tekrar ELEKTROTÖR ile ilgili yeniden kamuoyunu bilgilendireceğiz” Haber: Mustafa Saim AYHAN – REHA MEDYA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.