Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 37°C
Açık
Şanlıurfa
37°C
Açık
Paz 38°C
Pts 40°C
Sal 39°C
Çar 38°C

Beceriksiz müdürden disiplinsiz personele, arkeoloji müzesinde gelinen son nokta

A+
A-
31.05.2024

Müzenin elektrik faturalarını ödeyemeyen Şanlıurfa Arkeoloji müzesi müdürü Celal ULUDAĞ Şanlıurfa turizmine verdiği zarar yetmezmiş gibi bir de müze girişinin temizliğini personeline yaptıramayınca il de ki turizm acentelerinden yardım istemekte çareyi buluyor.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm müdürünün sayesinde, boş, ruhsuz, anlamsız ve sönük geçen, bakanlığın katkılarıyla gerçekleştirilen, “KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE MÜZEDEN DARBE” haberimizden sonra, gazetemiz istihbarat servisine il kültür müdürü ve müze ile ilgili gelen birçok ihbar,  Şanlıurfa turizmini şahsi menfaatine kullanan müdürün 5 yıllık makam işgalini de ortaya çıkarmıştır.

Koltuğundan korkan müze müdürü Celal ULUDAĞ müdürlük elinden gitmesin diye İl Kültür ve Turizm müdürü Aydın ASLAN a piyonluk ettiği, Aydın ASLAN’ ın ise Kültür Bakanlığına giden şikâyetlerinden ötürü soruşturma geçirme ve görevden alınma durumu söz konusu olduğundan mütevellit kendisine gelen talimatları, legal ve ya illegal, memlekete katkısı olsun olmasın, sorgulamadan uygulamaktadır.

Şanlıurfa ve Şanlıurfa turizminin baş düşmanı Aydın ASLAN, ilimizde ki turizmcilere neden festival açılışı yok deyip, gizli tuttu, yerel  işletmeleri açılıştan kim için ve ne için uzak tuttu, kime hizmet etti?..

Müze müdürünün görevi, müzenin başında, işinin başında olmak, misafirleri memlekete yakışır bir şekilde ağırlamaktır. Personelin disiplinini sağlayarak, personele müze de olma nedenlerinin müzeye gelen ziyaretçiler olduğunu;  ve ziyaretçilerin saygıyla, nezaketle terbiyeyle Şanlıurfa’ ya yakışır bir şekilde karşılanması gerektiğini öğretmektir. Yoksa geçen günkü“KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE MÜZEDEN DARBE”  haberimize konu olan 2 saha personeli ve bir gişe personelinin yaptığı ücretsiz sergi için vatandaştan ücret almaları, bunun da nedeni elektrik faturalarını ödeyemediklerinden  ötürü böyle bir illegal yola başvurdukları gelen bilgiler arasında yerini alırken, öte yandan vatandaşın bilgi istemesine ve hakkını savunmasına, saygısızlıkla bir eli cebinde bir elinde çay ile karşılık veren saha personelinin yaptığı ise müze idaresinin çok laçka ve başıboş olduğunun göstergesidir.

Müze elektriğini ödeyemeyecek durumdaysa kendi pasifliklerindendir. Yer müsait neden güneş enerji paneli kurulmuyor? Kurulsa panel aynı zamanda devlete elektrik satarak müzeye gelir de elde edilmiş olur.

Vatandaş doğal olarak istiyor ve yakınıyor!!!

Arkeo parktan ne haber? Kültür merkezinden ne haber?

Etkinlik desen zaten yok… Alan desen komplekste istemediğin kadar, her türlü imkân var. Ama nerede o çocuklara arkeoloji bilincini öğretecek irade yok!..

Şanlıurfa tarihini, turizmini ve kültürel varlıklarını hak ettiği konuma taşıyamayan bu yönetim bir an önce değişmeli, Şanlıurfa ya bir defa gelen konuklar pişman olmadan memlekete veda etmeli.

Müzenin ve İl Kültür Müdürlüğünün içinde bulunduğu durumlar ile ilgili, Cumhurbaşkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına,  Milli Saraylar başkanlığına şikayet ve suç duyurusunda bulunduklarını da ifade eden duyarlı vatandaşlar Şanlıurfa valisi Hasan ŞILDAK’ ı da memleket adına göreve davet ettiler… Haber: Mustafa Saim AYHAN – REHA GAZETESİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.