Dolar 32,3370
Euro 35,1476
Altın 2.242,33
BİST 8.741,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 17°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
17°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 14°C

Şanlıurfa Havadan Denetlendi

A+
A-
23.07.2021

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafik kazalarının önlenmesine yönelik “Trafik Kazalarını Önleme Planı, “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” ve “Motosiklet Kazaları” genelgeleri ile trafik kazalarına bağlı can kayıplarının önüne geçilmesine yönelik etkin ve yoğun denetimlerin yanı sıra emniyet kemeri ve kask kullanımına, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Şanlıurfa genelinde Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekiplerince yoğun denetimler gerçekleştirilirken, Vali Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, helikopterle gerçekleştirilen trafik kontrollerine iştirak ettiler.

Şanlıurfa merkezdeki yoğun güzergahlarla birlikte, Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep yönündeki karayolları ile Şanlıurfa – Adana otoyolundaki trafik akışını denetleyen Vali Erin ve beraberindekiler, havadan tespit ettikleri aksaklıkları yer ekiplerine bildirdiler.

Gerçekleştirilen hava incelemesinin ardından bir açıklamada bulunan Vali Abdullah Erin, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının azaltılması, can kayıplarının sıfırlanmasına yönelik tedbirler kapsamında kolluk kuvvetlerinin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Bayram münasebetiyle mobilitenin artığını kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa, dışarıda insanı çok olan bir şehir. Bayram nedeniyle buraya gelip giden vatandaşlarımızın, bayram süresince kolluk kuvvetlerimizce oluşturulan kontrol noktaları, denetim noktaları ve radar ekiplerimizle birlikte can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz gayret gösteriyoruz.

Sabah havadan gerçekleştirilen denetimin ardından şimdi de Jandarma Komutanımız ve Emniyet Müdürümüzle birlikte Gaziantep, Mardin, Diyarbakır istikametindeki ana güzergahları havadan denetledik. Çok yoğun bir trafik akışı yoktu. Yarından itibaren bayram dönüşleri ile yoğunluğun artacağını düşünüyoruz. Tüm arkadaşlarımız sahadalar. Gerekli denetimleri gerçekleştiriyorlar.” Dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali Erin, “Bayramı bayram tadında geçirelim. Gidecekleri yere kadar mutlak suretle trafik kurallarına uysunlar. Hız limitlerine riayet etsinler. Yarım saat, bir saat geç varsınlar ama güvenlik içerisinde ulaşsınlar. Emniyet kemerlerini mutlaka taksınlar. Cep telefonuyla sürücülerimizin dikkatinin dağıtılmamasını özellikle rica ediyorum. Yorgunluk ve benzeri hususlara da dikkat ederek, 10-15 dakika geç de olsa varacakları yere ulaşsınlar. Tüm vatandaşlarımıza, hiç kazanın ve can kaybının olmadığı bir bayram diliyorum.” diye konuştu.

Vali Erin, bayram süresince büyük bir fedakarlıkla görev yapan Emniyet ve Jandarma mensuplarına da teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.