Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 25°C
Açık
Şanlıurfa
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 30°C
Sal 32°C
Çar 32°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi avara kasnak gibi dönmeyi bir an önce bırakmalıdır!

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
23.08.2022

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Reklama bakılmaz, söyleme bakılmaz, eyleme bakılır, uygulamaya bakılır. Kentin içinde bulunduğu keşmekeşliği başıboşluğu görememek için ya a’mâ olmak gerekir ya da memleketin düşmanı olmak gerekir.

Halk ile idareci arasında köprü olan biz gazeteciler vatandaşın taleplerini doğru ve hızlı bir şekilde memleket adına dile getirmekle mükellefiz. Yönetilmekten ziyade idare edilen bir şehir olan Şanlıurfa’yı gerçekten seviyor ve umursuyorsanız; aşağıda vatandaşın talep ve sorunlarından bir kaçını sıraladığım satırları yalnızca okuyarak kalmaz gereğini yaparsınız…

“Tepsi kebabını tescil etmek varken ne gerek var hızlı tren’e”!..

Hızlı tren aldatmacasına inanmayan vatandaşlar; şehir içi ulaşımda ki yılan hikayesine dönen hafif raylı sistemi getiremeyenler, memlekete çağ atlatacak  hızlı tren gibi projeleri hayata geçiremezler diyerek sırada “kıymalı ekmek arası balcanlı kebap dürümü” tescilini beklediklerini ifade ederek daha gastronomi şehri olmadan kentin muhtelif  yerlerine gastronomi şehri yazılmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

Sus payı!

Belediye bünyesinde görevden el çektirilenlere SUS PAYI olarak DANIŞMAN adı altında boş yere ödenen maaşlara son verilerek, bankamatik memurları ile birlikte fetö kalıntılarının belediye bütçesinden geçinmelerine son verilmeli. İşe gelmeyenlerin ve gelip te çalışmayanların da Belediye ile ilişikleri kesilmelidir.

Yönetime sadakat değil! Liyakat esas alınmalı…

Aile, akraba, eş, dost, kirve, ahbap çavuş ilişkisi, referans gibi etkenlerle işe alınan personellerin memlekete zarar verdiği gerçeği görmezden gelinmemelidir. Faydalı, bilgili, donanımlı, kültürlü, ilgili ve alakalı yani layık olan tercih edilerek, uzmanlık alanına göre iş taksim edilmeli.

İşgal ve peşkeşler neden durdurulamıyor?!.

Memleketin göbeğinde ki işgal ve peşkeşlere dur denilerek, işgalcilere hukuki müeyyideler uygulanmalıdır. Bu yerlerin bir çoğu ne yazık ki tarihi ve turistik yerlerden… Siz yapamıyorsanız Devleti temsil eden Vali ye arz edin, o korkmaz…

İl genelinde ki tüm park ve bahçeler kameralandırılarak ışıklandırılmalı…

Park ve bahçelerde akla gelebilecek tüm illegal işler yapılmaktadır. Hangi belediye sınırlarında ise o belediye tarafından 7/24 bir personel görevlendirilerek park ve bahçeler ailelerin gidebileceği ortamlar haline getirilmeli ve emniyetle koordineli bir şekilde park ve bahçeler güvenli hale gelmelidir. Lavabo tuvalet olmayan park ve bahçelerde inşâ edilmeli, olan yerlerde ise sahipsiz bırakılmayarak temizliğine önem verilmelidir. Bir çok yerde metruk haldeler, tehlike ve pislik saçıyorlar!..

Adalet ve kalkınma partisi sayesinde belediyelere aile kadrosundan işe girmiş ve tek işi maaş gününü beklemek olan aynı zamanda gününü mevcut iktidara küfretmekle geçiren, yani yediği kaba pisleyenlere gereği yapılmalı.

Hastahane değil Hastane, Hakimdede değil Hekimdede!..

Türkçeyi bilmeyen bir belediyeden Şanlıurfa çok şey mi bekliyor acaba?

Yanlış yazılan yön levhaları, yanlış yazılan sokak ve mahalle isimleri ivedi bir şekilde düzeltilerek mevzuata uygun şekilde işlevselleştirilmeldir. Aksi taktirde adet yerini bulsun diye yapılmaktan öteye geçemez olur. Yalnızca esentepe civarında ki hastane levhaları değil, il genelinde ki bir çok yol ve yön levhalarında sıkıntı var. Mevzuata aykırı, kent estetiğine aykırı, konumları bile yanlış.

Türkiye de ki en pahalı toplu taşıma… Öğrenciler kara kara düşünmeye başladılar bile!

Türkiye’ de ki en pahalı toplu taşıma yine Şanlıurfa’da ne yazık ki. İstanbul bile bizden ucuz.  Mesafeye göre para iade sistemi de hayata geçirilmeli. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir.

ŞUSKİ dön bu yanlıştan…

ŞUSKİ borçlusundan tahsil edemediği parayı yakaladığından alarak hukuken suç işliyor! Borcun şahsiliği denen bir ilke var. Kimse kimsenin borcunu ödemekle mükellef değildir. Ve kimse kullanmadığı suyun parasını ödemeye zorlanamaz. İcra kanalıyla al paranı.

Terk edilmiş bölgeler mi buralar?!.

Bahçelievler, Topçu meydanı, Köprübaşından Akarbaşı’na, Çiftehan’ a kadar olan bölgeler, ki buralar aynı zamanda tarihi ve turistik yerler; Suriyeli istilasından kurtarılarak, Arapça tabela ve reklamlar kaldırılmalı Suriyeli egemenliğine son verilmelidir.

Abide kavşağında yine yanlış yapılıyor!..

Şanlıurfa nüfusuna ve araç trafiğine göre cevap veremeyecek kadar küçük, dar ve çok çok  kısa vadeli yapılıyor. Bu günkü tıkanma kavşak tamamlandığında da yaşanacak.

2023 yılı turizm kenti Şanlıurfa kaldırım ve cadde işgallerine teslim olmuş durumda…

Kaldırım ve cadde işgallerine göz yumulmamalıdır… Kaldırımlarda yürünmüyor, ara sokaklarda ikamet eden mukimler ise araçlarını bile park edemiyorlar. Kaldırım işgaline göz yuman belediye sayesinde yollarda duba istilasında…

İsrafı durdurmazsanız israf sizi zaten durduracak!

Yelken bayraklara hiç gerek yok. Çemişgezek belediyesi çalışacak değil ya tabi ki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışacak. 10 adımda ilçe değişen bir İl’ de yaşıyoruz (karşıdan karşıya geçtiğimizde ilçemiz değişiyor), vatandaş kimin çalışıp çalışmadığını anlayacak kapasitededir, kimseye haksız kazanç kapısı açmayın! (NOT: Bir çok bayrağı esnaf götürüp dükkânının önüne koyuyor, sahip bile çıkılmıyor)

Arabalara sahip çıkın şahsi kullanıma müsaade etmeyin!

Ulaşılamaz başkanlık modundan çıkılmalı!..

Kamu kurum ve kuruluşlarından memlekete kalıcı ve faydalı eserler sunmak adına hazırlanan projeler için talep edilen randevular neden reddediliyor? Özel kalemde mi sıkıntı var yoksa günü kurtarma zihniyetiyle mi hareket ediliyor.

Tarım arazilerinin betonlaşması durdurulmalı. Ve 50 Bin konut yapılmalı.

Onun bunun arsası, arazisi değerlensin diye değil! Memleketin menfaati ve vatandaşın refahı adına 1. Sınıf tarım arazileri değil, tarıma elverişsiz alanların imara açılarak bir defada 50 Bin konut yapılmalıdır.

Vatandaş ailece vakit geçirebileceği yaşam ve eğlence merkezleri istiyor…

Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığını tebrik ediyorum…

Marifet iltifata tabidir! Uzun zamandan beridir izliyor ve takip ediyorum; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde çalışan, görevini yerine getirmeye mücadele eden, değer katma çabası güden, kısacası sorumluluğunun bilincinde olan bir tek daire görebildim. O da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, başkan Niyazi KOCADAĞ’ı ve ekibini tebrik ediyor, uluslararasılılaşma yolunda ilerlemeyi memleket adına tavsiye ediyorum…

Refüjlerde ki hatalı sulama kazaya sebebiyet verirken su israfını da beraberinde getiriyor ve kent estetiğine darbe vuruyor!!!

Kent genelinde ki ana arterler başta olmak üzere tüm refüjlerde ki hatalı sulama sistemi vatandaşın dikkatini çekerek tepkisine neden olurken, nasıl olurda yetkililerin umurunda olmaz. Peyzaj mühendisleri, Ziraat mühendisleri yoksa Şanlıurfa’ da yaşamıyorlar mı? Protokolün de havaalanına sıklıkla gidip geldiği güzergah olan Karaköprü yol boyunca gerek yayalar ve gerekse araçlar yağmurlama sistemiyle sürekli yola gelen ve yola akan sudan dolayı kaza ile karşı karşıya kalıyorlar. Mevcut sulama sistemi refüjü ve refüjdeki çim ve ağaçları sulamak yerine, yolu ve kırmızı ışıkta bekleyen araçların içini şoförün yüzünü gözünü suluyor.Mevcut sulama sistemi değiştirilerek ivedi bir şekilde damla sulama sistemine geçilmelidir.

Velhâsıl-ı kelâm, dedim ya; avara kasnak gibi dönmeyi bırakın Şanlıurfa’ ya değer katmaya bakın! Bilmiyorsanız da gidin gezin; Gaziantep’e, Diyarbakır’a, Adıyaman’a, Malatya’ya gidin, gezin görün öğrenin. Siverek’ e gidin tarihi, kültürü, turizmi, estetiği, nezaketi, asaleti, cesareti, medeniyeti, mutfağı, karataş’ı  görün!  Vesselam.

 

YORUMLAR

  1. Hakkı hak bilen dedi ki:

    Çok güzel haklı bir yazı olmuş tebrikler. Belediye kimsenin babasının yeri değil torpil ile değil sınavla personel alınmalıdır…suya gelince diğer gelişmiş şehirler gibi akıllı sayaç sistemi ne geçilmeli bu çok önemli

  2. RUH_HASTASI dedi ki:

    Gelen su ve çevre temizlik parasıyla anca resim çekip çürük dişlerini çıkarıp etrafa assınlar başkanlar

  3. Mustafa dedi ki:

    Kalemin hak olsun hak yazsın