Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 33°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cts 34°C
Paz 32°C
Pts 26°C
Sal 24°C

Şanlıurfa’dan Elazığ’a Tarım Danışmanlığı

A+
A-
12.10.2020

Şanlıurfa’da “Baha Tarımsal Danışmanlık” adı altında faaliyet gösteren serbest Tarım Danışmanı A. Esra KAPLAN, Elazığın yerel üzüm çeşidi olan öküz gözü çeşidi yetiştiriciliği yapan üreticiye danışmanlık hizmeti verdi.

Elazığ’ a bağlı Haraba cami ( Yeni Cami) köyünde Elazığın yerel üzüm çeşidi olan öküz gözü çeşidi yetiştiriciliği yapan üreticiye, Şubat ayından bu yana, yani hasata kadar dijital ortam üzerinden Tarım Danışmanlığı hizmeti sunarak; budama, ilaçlama, sürüm ve gübreleme başta olmak üzere bilumum bahçe ve bağ bakımı konusunda doğru bilinen yanlışın önüne geçerek kaliteyi  ve verim artışını yakalamış olduk.  Bu hizmet karşılığında bir ücret talebimiz söz konusu olmamış, sadece üreticimiz  budama zamanı,  çeşitten kalem bize gönderecek  ve ben de Şanlıurfa’ da ki üreticilerime dağıtacağım, diye konuşan Tarım Danışmanı A.Esra KAPLAN, yine aynı üreticiye Bağın yanı sıra elma, ceviz, şeftali ve kiraz ağaçları içinde danışmanlık hizmeti sunduğunu ifade ederek; bu çalışmamda,  Milletçe mücadele içinde olduğumuz  Pandemi sürecinde Tarım Danışmanlık sisteminin dijital platformlar vasıtasıyla da  yapılabilinirliği adına  farkındalık oluşturmayı hedefledim, dedi.

Elektrik ve elektronik mühendisi olan üretici Selçuk SERTKAYA ise yaptığı açıklamada; “Uzun bir müddettir Esra hanımın Tarım Danışmanlığı faaliyetini sosyal medyadan takip etmekteydim ve akabinde özel danışmanlık talebinde bulundum. Şubat 2020 de başlayan danışmanlık hizmeti hasatla son buldu. Tarım ülkemizin kurtuluşudur ve tarım danışmanlığı sisteminden çok memnun kaldığımı belirtmek istiyorum, ayrıca bu sistemin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Tarım Danışmanları gözetiminde yetiştiricilik yapılmasını tüm üreticilere şiddetle tavsiye ediyorum. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak adına, Tarım Danışmanlığı sisteminin Tarım ve Orman Bakanlığınca  daha da yaygınlaştırılması gerektiğini belirtiyor  ve Esra hanım kabul ederse ilerleyen yıllarda da bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak birlikte yol almayı talep ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.