Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 27°C
Açık
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 30°C

SİNCİK VE GERGER ULUSAL BASINDA GÜNDEM OLDU

A+
A-
30.01.2021

TBMM’de söz alan CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere Sincik’li ve Gergerli depremzedelerin mağdur olduğunu fotoğraflarla gündeme getirdi. TBMM’de CHP’li Tutdere’nin iddialarına sıcağı sıcağına Ak Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın cevap verdi. Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz Gerger ve Sincik’te depremzedeler için neler yapıyorsunuz? sorusunu Ankara’da Ak parti genel merkez disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın’a sordu.

TBMM’de söz alan CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere Sincik’li ve Gergerli depremzedelerin mağdur olduğunu fotoğraflarla gündeme getirdi.

TBMM’de CHP’li Tutdere’nin iddialarına sıcağı sıcağına Ak Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın cevap verdi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı ve Adıyaman AK parti milletvekili Ahmet Aydın’a Gerger ve Sincik’te depremzedeler için neler yapıyorsunuz? sorusunu sordu.

Ulusal basından yuzlerce telvizyon ve gazetenin yer verdiği haber nedeniyle Gerger ve Sincik ilçesi ulusal basında gündem oldu.

CHP Adıyaman Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Abdurrahman Tutdere, Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak Adıyamanlı depremzedelerin sorunlarını şu cümlelerle ifade etti

TUTDERE: Adıyaman’ın Gerger ve Sincik ilçesindeki depremzedelerin yaralarının sarılmadığına dikkat çeken Tutdere, “Elazığ Sivrice depreminde Gerger ve Sincik bölgesi de etkilendi. 800 Konut ağır hasar aldı ve bu konutlar tahliye edildi. Peki, Sivrice depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Sincik’e, Gerger’e bir temel atıldı mı? Vatandaşlarımızın yaraları sarıldı mı tabi ki sarılmadı. Vatandaşlarımız çadırda, vatandaşlarımız konteynerde. Elazığ’a yaptınız, Malatya’ya yaptınız, teşekkür ediyoruz ama sıra artık Adıyaman’a da gelsin dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’ AK Parti genel merkezinde AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı, Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’a sizler için sordu: Gerger ve Sincik’te vatandaşlarımızdan Elazığ depreminden zarar görenlerin mağdur olduğu diye iddiaları var. TBMM’de CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere’de TBMM’de kürsüden bu konuya temas etti. Depremzede sayısının 200 kadar olduğu söyleniyor. Bu depremzedelerle ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

AYDIN: YAKINDA İNŞAATLARA BAŞLANILACAK

AYDIN: Depremde evlerinde hasar oluşan tüm vatandaşlarıma öncelikle geçmiş olsun diyorum. Allahtan bir can kaybı yaşanmadı çok şükür. Hem Gerger Hem Sincik ilçelerimiz bu depremden etkilendi.

Depremde hasar gören yerleri kamu kurumları idarecilerimizle birlikte gezdik. Tillo’ya kadar gittik. İlk etapta barınma ve benzeri ihtiyaçları için gereken yapıldı. Hasar tespitleri yapıldı. Yine konut yapılacak alanların tespitleri devam ediyor. Yer tespiti yapılan Gerger ve Sincik’te ilk etapta toplam 310 konutun ihale talimatları verildi. Projesi de hazır. Yakında inşaatları başlanacak. İkinci etapta diğerleri de yapılacak inşallah.

Ayrıca Gerger ve Sincik’teki tüm esnaflarımıza da Esnaf ve Kefalet aracılığı ile 50.000 TL kaynak ödendi.

 Gerger ve Sincik bizim için önemli ilçeler, onların sorunlarının çözümü için canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımız mağdur olmayacaklardır’ dedi.

Haber:GAP OLAY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.