Dolar 32,3361
Euro 35,1906
Altın 2.246,13
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 17°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
17°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 14°C

Şanlıurfa 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti ilan edildi

A+
A-
30.06.2022

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti’nin Şanlıurfa olarak belirlenmesinin kent turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

27-29 Haziran 2022 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü şehrinde gerçekleştirilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda Şanlıurfa “2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Kenti” ilan edildi. 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İş birliği Teşkilatı’nın (İİT) Şanlıurfa kararının ardından Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gelişmeyi değerlendirdi.

Konuşmasına ilk olarak “Kararın alınmasında Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı, Kültür Ve Turizm Bakanımıza ve tüm ekibi ile projeyi hazırlayan paydaşlara teşekkür ediyoruz” diyerek başlayan Vali Salih Ayhan, kararın kent turizmi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

İslam Dünyası Turizm Kenti payesi gelişmesinin Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelmiş olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Ayhan, “Peygamberler diyarı olarak bilinen ve geçmişte Hac güzergahının önemli uğrak noktalarından biri olan Şanlıurfa’nın 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) Turizm Kenti olabilmesi için Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin girişimleri ile bu amaçla hazırlanan adaylık dosyası Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığına iletilmiştir. Akabinde Şanlıurfa’nın ülkemizce adaylığı ilgili bakanlıklarımızca uygun görülerek kentimizin İslam Dünyası Turizm Kenti payesi alabilmesi için gerekli süreç başlatılmıştır.

27-29 Haziran 2022 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü şehrinde gerçekleştirilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda Şanlıurfa diğer dört şehri geride bırakarak “2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Kenti” ilan edilmiştir. Şanlıurfa’nın 2023 yılında İslam Dünyası Turizm Kenti payesini alması Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelmiş olması kentimiz için ayrı bir gurur vesilesidir. Şanlıurfa’nın İslam Dünyası’ndan geçmiş yıllarda olduğu gibi daha fazla ziyaret edilmesini sağlayacak bu paye kentin uluslararası arenada bilinirliğini önemli düzeyde arttıracaktır. Bu sayede Şanlıurfa’nın uluslararası alanda inanç turizminden de hak ettiği noktaya ulaşması ana hedefimizdir” diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL: GELİŞME ŞANLIURFA’NIN ŞANINA ŞAN KATACAKTIR

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de gelişmenin Şanlıurfa’ya her yönden katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Beyazgül değerlendirmesinde şu ifadelerine yer verdi “Malumunuz, İslam İşbirliği Teşkilatı, 11. Turizm Bakanları Toplantısı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti. “Turizmin Gelişiminde Yerel Toplulukların Rolü” temasıyla düzenlenen buluşmada İslam İşbirliği Teşkilatının turizm şehirleri de görüşüldü. Şanlıurfa olarak “ İslam İşbirliği Teşkilatı 2022 Turizm Şehri” için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordinasyon halinde adaylık başvurusunda bulunmuştuk. Tüm bu girişimler sonucunda bizi ve tüm Şanlıurfa halkını ziyadesiyle sevindiren çok güzel bir gelişme oldu. Türkiye’mizin en gözde şehri Şanlıurfa 2023 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı kararıyla Turizm Şehri olarak seçildi.

Bu gelişmeler Şanlıurfa’nın şanına şan katacaktır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin tüm dinamikleriyle ortak akıl ve paydada buluşarak şehrimizin kadim kültürünü ve değerlerini Ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtıyoruz. Aynı zamanda bu zenginliği yerinde, yaşayarak, hissederek görmeleri için de davet ediyoruz. Bu gayretlerimizin güzel neticelerini, gerek akın akın Urfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisinde gerek Otellerdeki doluluk oranında görüyoruz.

Daha önce de dediğim gibi Şanlıurfa, dünyanın kültür ve turizm kenti unvanını daha ileriki seviyelere daha da geliştirerek taşıyacak. Her yönüyle hazırız biz. Şanlıurfa, Hz İbrahim’den kendisine miras kalan misafirperverlikle, dört mevsim huzur ve güven içinde misafirlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Ben başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.