Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 32°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cum 33°C
Cts 34°C
Paz 32°C
Pts 27°C

Bakanlar nelere baktılar? Ve Bekir BOZDAĞ’a…

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
26.03.2024

Bakanlar nelere baktılar? Ve Bekir BOZDAĞ’a…

Kim için, ne için geldiler ve Şanlıurfa adına hangi kararlar alındı? Memleket aşkıyla yanıp tutuşan vefakâr ve cefakâr milletvekilleri, Şanlıurfa’nın hangi sorununa ve vekâlet aldıkları asillerin hangi ihtiyacına dikkat çekerek memlekete ne istediler?

Yerel seçime ramak kala en az, her hafta iki bakan ağırlayan Şanlıurfa da vatandaş merak içinde?

Bakanların bürokratların kente gelişi ise içinde bulunduğumuz ekonomik krize rağmen maddi ve manevi israftan başka memlekete getirisi olmamış ve hiçbir olumlu katkı sunulmamıştır. Seçim yatırımından ibaret olan göstermelik iktidar propagandası olarak vatandaşta karşılık bulan Şanlıurfa’da ki bakan enflasyonu, Milletvekili Bekir BOZDAĞ tarafından partisinin büyükşehir belediye başkanlığını kaybetme korkusunun getirdiği bir çaba olarak değerlendirildiği gibi, çok ta samimi karşılanmamakta. Çünkü gerçek anlamda kente somut hiçbir fayda sunulmamakta, şehir;  şahsi ve siyasi çekişmelere kurban edilmekte.

Şanlıurfa da iktidar partisi milletvekillerinin ağabeyi konumunda ki milletvekili Bekir BOZDAĞ’a Şanlıurfa’nın şahıslar ve siyaset üstü bir kent olduğunu hatırlatarak, il yönetimi içersinde ivedi bir şekilde radikal kararlar alarak memlekete zarar veren parazitleri yok etmesi gerektiğini, halk ile idareci arasında köprü vazifesi gören bir gazeteci olarak belirtiyorum.

Velhasıl vatandaş artık naylon vaatlerle kandırılmak değil; “düzenli, disiplinli, misyonlu, vizyonlu, Üniversitesi ile koordineli, milletvekilleri ile barışık, sivil toplum kuruluşlarını dinleyen, gazetecileri dikkate alan, seçimden sonra da vatandaşın başkana ulaşabildiği, 1. Sınıf tarım arazilerinin korunarak yandaşlara peşkeş çekilmediği, tarafsız herkese, her yere eşit hizmetin verildiği, şehrin öz dokusunun ve ruhunun korunabildiği, kent estetiğinden anlayan, kaliteli bir belediyecilik anlayışıyla kentin yönetilmesini istiyor.”

EVET BAKANLAR NELERE BAKTILAR? Bakanların görmek ve bakmak için gelmediğini, en az davet eden kadar ben de biliyorum.

Meselâ  en son Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI yı ağırladı Şanlıurfa. Söz tarımdan açılınca TARIMIN BAŞKENTİ diyerek mangalda kül bırakmayan yetkisiz yetkililer, memleket adına istemekten niye korkuyorlar?

Gazetemiz haber merkezine ulaşan, vatandaşın tarım bakanına iletilmesini istediği ve çözüm beklediği ama bir türlü bakana iletilmeyerek  çözüme kavuşturulamayan sorunlarından bir kaçına dikkat çekmek istiyorum;

*GAP’ ı GAP Projesini,

*Tarımsal elektrik ve sulama sorununu,

*Betonlaşan tarım arazilerini,

*Bitkisel üretim faaliyetinde kullanılan girdilerin kontrolsüz artan maliyetini,

* Üreticilerin Sera organize sanayi bölgesi isteklerini,

*Mera tecavüzlerini ve sesiz kalan dinamikleri,

*Sorumsuz il müdürlüğünü, il müdürlüğünde eskiyen etkisiz şube müdürlerini,

*Mazot gübre desteği ödenen üreticilerin sadece Ziraat Bankası başak kart POS cihazına mahkûm edilmesini, (bu aynı zamanda yasal olmayan, tefeciler arasında kartçılık diye tabir edilen komisyonculuğu beraberin de getirmiştir, belirli bir ücret karşılığında nakit e çevirme)

*Yeşil altın Şanlıurfa fıstığının bakanlıkça desteklenmeyişini,

*TMO vurgununu,

*Can çekişen tarımsal yayım ve danışmanlık’ ı

*Sel mağduru üreticilerin kaderine terk edilişlerini…

Gibi çözüm bekleyen sorunların dikkate alınmaması, milli ekonominin temeli olan ziraat e ihanettir, memlekete düşmanlıktır.

Velhasılıkelam;  bakanlar, geldikleri gibi gittiler, sadece gelmiş oldular. Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.