Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 33°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cts 34°C
Paz 32°C
Pts 27°C
Sal 22°C

Vali AYHAN’ın dikkatine; “okul güvenliği madde bağımlısından soruluyor!”?

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
24.09.2022

Vali AYHAN’ın dikkatine; “okul güvenliği madde bağımlısından soruluyor!”?

2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte, okulda yaşanan sorunlar ve eksikler  yeniden gün yüzüne çıktı.

Okul idarecileri söyleniyor ama söylemiyor. İdareyi dinliyorsun dertli, sorunlu ama; amirine sorunu arz edemiyor,  çözümü isteyemiyor.

Veliler,  kayıt parası ve temizlik parası vermek bir yana dursun,  öğrencisinin başarısını etkileyen sorunlara ve etkenlere kayıtsız kalan okul idaresinden, ders zilinin çaldığı ilk günden son gününe kadar şikâyetçi.

Kamuoyunca malum olan Şanlıurfa’nın eğitimde ki başarı sıralaması ne yazık ki 81 il içerisinde 78. Sırada…  

Eğitim ve öğretime ayrı bir önem veren Şanlıurfa Valisi Salih AYHAN’ ın sürekli okulları ziyaret ederek denetlemesi düzen, nizam ve intizam adına muhakkak ki olumlu yönde karşılık bulacaktır. Lakin okulların bir çoğunda değil, hiçbirinde güvenlikçi yok ve temizlikçi sorunu var, temizlikçi sorunu olduğu gibi temizlikçisi olan okullarda ise idareci personeli çalıştıramamaktan yakınıyor. Kantinler belirli periyotlar da değil her hafta gerekirse her gün denetlenerek öğrencilerin sağlıkları korunmalıdır. Öte yandan öğrenci servisleri tehlike saçıyor dur diyen yok, kontrol yok…

Gazetemiz istihbarat servisine gelen şikayetler arasında, son günlerde okullarda artan sorunların başında; öğrencilerin motivasyon ve başarı düşüklüğü konusunda okul idarelerinin kayıtsız kalmaları geliyor.

OKUL GÜVENLİĞİ MADDE BAĞIMLISINA EMANET!!!

Geçtiğimiz hafta İlimiz Haliliye İlçesine Bağlı Abdülkadir Karahan İlkokulu Müdürü Ahmet TAYLAN ile görüştüğümde; 8 ay önce göreve başladığını ve bu süre zarfı içersinde okulda güvenlikçi olmadığından dolayı bir çok güvenlik zaafiyetiyle karşılaştıklarını, sürekli hırsızlarla ve madde bağımlılarıyla başlarının dertte olduğunu ifade ederek, okul bahçelerinin madde bağımlısı yatağı olduğunu ve hırsızların uğrak yeri haline geldiğini belirterek “ismi müdür Ahmet Taylan da mahfuz olan ilimizde ki bir okulun bahçesinde her sabah madde bağımlılarını uyandıran okul idaresi çareyi emniyete bildirerek çözmek yerine  madde bağımlısına her gün belirli bir miktarda para verip, sen al bu parayı bahçeye kimseyi bırakma, okula da sahip çık, diyerek ödüllendirip yardım istemiştir.

Başarı sıralamasında iller arasında son sıralarda olmamıza en büyük etken öğrencinin başarısını etkileyen faktörlere karşı duyarsız ve etkisiz kalan okul idareleridir. Öğrencinin başarısının artması ve düşüşü engellemek için, motiveyi düşürmemek için ne gerekiyorsa okul idaresi yapmak zorundadır, idarecinin en büyük görevi budur. Aksi taktirde öğrenci velisiyle görüşmemek ve velilere hakaret etmek idarecinin görevi değildir.

Başta Şanlıurfa Valisi Salih AYHAN’ın  vermiş olduğu, derse cep telefonu ile girilmesini yasaklayan talimatını destekliyor ve talimatın takipçisi olması gerektiğini arz ediyorum.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü sadece okulun ilk üç günü göz önünde ki birkaç okulun önünde asayiş uygulamasıyla yetinmemeli, her gün her okulun önünde polis olmalı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okulların kime emanet edildiğini bilmeli, okul bahçelerini gece de olsa başıboş bırakmamalı.

Aksi taktirde müdür Ahmet TAYLAN’ın belirttiği gibi madde bağımlısına okulu emanet eden idare,  dersi de madde bağımlısına verdirmeye kalkabilir! Vesselam…

YORUMLAR

  1. RUH_HASTASI dedi ki:

    Maalesef öyle ama herşey yazıda sözle kalıyor kim denetler kim soruşturur maliye olsa anında ceza için memurlar ard arda gider ama konu yağsız olsa ilgilenen olmaz