Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 32°C

Tarım Danışmanları – Silifke –FAKIBABA – Şanlıurfa BŞB Kültür ve Turizm

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
02.11.2022

Tarım Danışmanları – Silifke – FAKIBABA – Şanlıurfa BŞB Kültür ve Turizm

  • Ülke genelinde, yerli ve milli tarıma hizmet eden tarım danışmanları Ankara’da toplandı.
  • Silifke, Kaymakam ASLANER ile çok şanslı ve alınan il haklarının iade mücadelesinde ise çok güçlüler.
  • Sadece Şanlıurfa’da değil ülke genelinde karşılığı olan Tarım eski bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref FAKIBABA’nın istifası siyasette dengeleri bozdu…
  • Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde adı usulsüzlük ve yolsuzluğa karışmayan tek daire olan Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, her ne kadar kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışsa da gerçekleştirdiği faaliyetlerin il protokolünce görmezden gelinmesi çok ilginç…

Ankara’da toplanan Tarım Danışmanlarına bakanlık sahip çıkarak kadro vermelidir!

Ankara’da toplanan tarım danışmanlarına bakanlık kulak tıkayıp görmezden gelerek, Milli ekonominin temeli olan ziraat e en büyük darbeyi vurmuştur. 22 Ekim 2022 Cumartesi günü yurdun çeşitli illerinde görev yapan tarımın olmazsa olmazları, sürdürülebilir ve bilinçli tarımsal faaliyetlerin mimarları olan tarım danışmanları, bu güne kadar kendilerine takdim edilmeyen özlük haklarını ve asgari ücretin çok çok altında olan maaşlarının iyileştirilmesi adına başkent Ankara Ulus meydanında toplanarak tarım ve orman bakanına seslendiler.

Peki, Tarım Danışmanları ne iş yapar ve ne istiyor Tarım Danışmanları diye sorduğum, Şanlıurfa ZMO Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Uzman Tarım Danışmanı Yüksek Ziraat Mühendisi Mükerrem Mine GÜNALP EROĞLU ise yapmış olduğu açıklamada; “ Tarım danışmanı; ekimden veya dikimden hasat a kadar üreticinin yanında olarak, bitkisel ve hayvansal üretimin her aşamasında üreticiye bilgi vererek ülke tarımına katkı sunmanın yanında  başta İnsan sağlığı olmak üzere genel anlamda halk sağlığı da diyebiliriz buna, çevre ve hayvan sağlığını da koruyan, tarım ve orman bakanlığının sahipsiz, cefakâr kahramanlarıdır” diye konuşan başkan GÜNALP EROĞLU, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ’ ye seslenerek; Tarım danışmanlarına kadro ve asgari ücretin altında olan maaşların bir an önce iyileştirilmesini ülke tarımı adına istediklerini ifade etti.

Aynı zamanda bir tarım ülkesinde ki tarım danışmanlarının bu denli sahipsiz bırakılması gerçekten kabul edilir bir durum değildir, bir an önce Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ tarım danışmanlarına haklarını teslim etmelidir.

Silifke, Kaymakam ASLANER ile çok şanslı ve alınan il haklarının iade mücadelesinde ise çok güçlüler.

Geçtiğimiz hafta, Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm bölgesel Gap Gazeteciler Birliğimizin  Genel Yönetim Kurulu olarak, olağan genel kurul toplantımız sonrası Mersin İli Silifke ilçesindeydik. Silifke’nin turizmde, ticarette ve tarımda, Akdeniz de ki merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine şahit oldum. Öte yandan sıradan değil, sıra dışı bir kaymakama sahip olan Silifke, Kaymakam Abdullah ASLANER ile çok şanslı. Bana süper Vali rahmetli Recep YAZICIOĞLU’nun mülki idare amirliğini hatırlattı. İlçesinde sevilen sayılan ve ilçesinin gelişmesiyle birlikte kalkınmasını hızlandıran çalışmalarının olduğunu dinlediğimiz Silifkelilerin, Kaymakam ASLANER ile İl olma mücadeleleri daha da güç kazanmış durumda. Bizde Gap Gazeteciler Birliği olarak Genel Başkanımız Zeynel Abidin KIYMAZ’ ın da Silifke kaymakamlığında yapmış olduğu açıklama da olduğu gibi her zaman Silifkelilerin yanındayız ve alınan İl haklarının geri iadesi hususunda her zaman destekçileriyiz.

Öte yandan, Silifke’nin değerli şahsiyetlerinden yürüyen tarih ve kültür abidesi gazeteci üstadımız Rifat KARADUMAN ağabeyin çalışmalarına şahit oldum ve bu günlerde kendi imkanlarıyla başlayarak tamamlamak üzere olduğu müze çalışmasında başarılar dilerken, ilçe protokolünün Rifat hocaya en azından ahde vefa örneği göstererek sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatırım.

Sadece Şanlıurfa’da değil ülke genelinde karşılığı olan Tarım eski bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref FAKIBABA’nın istifası siyasette dengeleri bozdu…

Ahmet Eşref FAKIBABA Şanlıurfa’ da gerek siyaset ve gerekse politikanın üstünde olan bir isim olduğu gerçekliği taa Hekimliğine ve SSK Hastanesi Başhekimliğine dayanır. Bu süreçte çok sevilen, taktir edilen bir isim ve başarılı bir yöneticiydi, belediye başkanlığının ilk döneminde olduğu gibi. Aynı zamanda FAKIBABA iyi bir oyuncu olduğunu da yıllar önce bir dizide rol alarak göstermiştir.

Gelelim bu günümüze, FAKIBABA’nın partisinden istifa ettiği gibi Milletvekilliğinden de istifa etmesi, tüm kamuoyunca taktirle karşılandı. Lakin, bir gazeteci olarak, Ahmet Eşref FAKIBABA’nın rahatsız olduğu konuları bir an önce kamuoyuyla paylaşması gerektiğini, kamuoyuna kimin ve kimlerin hangi yolsuzluklara, usulsüzlüklere karıştığını üstü kapalı değil, ima ile değil, açıkça beyan etmesi gerektiğini hatırlatırım. Aksi taktir de kamuoyu bu güne kadar bu yolsuzluklara ses çıkarmadığınız için sayın FAKIBABA sizi de mevcutlarla aynı kefeye koyacaktır. Ve bu bir vebaldir…

Bundan mütevellit Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa’ da önümüzde ki seçimde mevcut isimlere, parti il ve ilçe yönetimleri de dahil yer verirse hüsrana uğrar ve FAKIBABA yine  Adalet ve Kalkınma partisine karşı  zafer elde eder… Çünkü; tüm belediye başkanları ile birlikte, vekiller, myk, mkyk olmak üzere tüm parti il ve ilçe teşkilatlarında ki mevcut isimlerden, Şanlıurfa bıkmakla birlikte nefret etmiş durumda.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde adı usulsüzlük ve yolsuzluğa karışmayan tek daire olan Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, her ne kadar kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışsa da gerçekleştirdiği faaliyetlerin il protokolünce görmezden gelinmesi çok ilginç…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, belediye hizmetlerinden ziyade bu günlerde yerel ve ulusal platformlarda yolsuzluklarla anılmaya devam ede dursun, biz hancı onlar yolcu misali izlediğimiz büyükşehir belediyesinde memlekette bir şey yapayım, bir katkı sunayım, bir markalaşma yoluna gideyim derdinde olan bir tek daire dikkatlerimi çekti. O da Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı. Şanlıurfa adına tebrik ediyorum.

Lakin; Yolsuzluğa, usulsüzlüğe karışmayan tek dairenin çalışmalarının desteklenmediğinden ötürü çok zayıf kaldığını ve gerek Büyükşehir Belediye Başkanının ve gerekse il protokolünün umursamadığını gördüm. Bu tavır Şanlıurfa’ ya ve Şanlıurfalılara hakarettir. Bu yanlıştan bir an önce dönün.

Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi KOCADAĞ’ a özverili ve duyarlı çalışmalarından ötürü Şanlıurfa adına teşekkür ediyor, ekibini taktir ediyorum.

Umursamaz yönetici ve idarecilere sesleniyorum; başta dedim ya sizler yolcu, biz hancıyız. Hatırlatırım! Vesselam…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.