Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 33°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cts 34°C
Paz 32°C
Pts 26°C
Sal 24°C

Urfa Çalışma Grubu dikkate alınmalı!..

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
26.02.2024

Urfa Çalışma Grubu dikkate alınmalı!..

Prof. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN başkanlığında ki Urfa Çalışma Grbu, tabela sivil toplum örgütlerinden çok ayrı bir yere ve öneme sahip olarak, gerçek anlamda sivil toplum örgütlerinin yapması gereken bir misyon ve sorumlulukla hareket etmektedir. Kısacası Şanlıurfa için kafa yormaktadır.

Mahalli idareler seçim sathı mailine girdiğimiz bu süreçte, mevcut adayların memleket adına hiçbir proje sunamadıklarını, ne için aday olduklarını, neden kendilerini seçmenin tercih etmesi gerektiğini beyan edemedikleri bir durumla karşı karşıya kalmışken, belediye meclis üyesi adaylarının eğitim seviyeleri dikkate alındığında ise, yine o dillere pelesenk olan “zira Urfa eski hamam eski tas” sözünün her dönem güncelliğini koruduğunu ve vermiş olduğu zararı memleket olarak görmekteyiz.

Hal böyleyken; büyükşehir başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerinde temizlik yok, çarpık kentleşme almış başını gidiyor, kent estetiği teriminden anlayan bile yok, ulaşım iflas etmiş, zabıta görevini yapmıyor, kaldırım- yol- cadde işgallerinden ötürü yaya ve araç trafiği iç içe girmiş durumda, tarihi turistik alanlar kaderine terk edilmiş, sadece belediyelerin sosyal şebekelerinde güzelleme yapılarak millet aldatılmakta, yabancı turistler ise geldiklerine bin pişman olarak bir daha gelmemek üzere geri dönmekteler.

Kentin merkezi tarihi bölgeler; Köprübaşı, Sarayönü, Divanyolu, Yıldızmeydanı, Sumeydanı,  Haşimiye, Akarbaşı, Çiftehan adeta Ortadoğu’nun en geri kalmış ülkesinin en gelişmemiş kasabasını andırmakta. Bu utanç tablosu ortadayken hâlâ utanmadan kültür ve turizm başkentiyiz diyen başkanlar ya gereğini yapmalılar ya da bu memlekete bir tek iyilik yaparak adaylıktan çekilmeliler. Aksi takdirde vatandaş eskiden esnafların kaldırım işgalinden yakınırken şimdilerde bir yenisi de eklenerek kaldırımların otoparka dönüşmesinden yakınmaya başladılar. Özellikle şehir dışından gelen misafirler tarafından, bu bölgede kaldırım işgalleri ve kaldırıma kürsü koyup oturanların da eklenmesiyle birlikte adım atılacak yer kalmadığından dolayı rahatsızlık yaşayanlar sürekli haber merkezimizi şikâyet yağmuruna tutmakta.

Bundan mütevellit,  mevcut mahalli idarecilerimizin gerek misyonu ve gerekse vizyonu ancak bu kadar! Onlar kadrolaşmaya ve ihale işlerine yoğunlaşmaya dursun.

Memlekete her baktığında iç çeken nere de o eski Urfa diyen memleket sevdalıları,  bu gidişata dur demek için elinden geleni yaparak önerilerde bulunup kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Sayın Şanlıurfa  Valimiz Hasan ŞILDAK Urfa Çalışma Grubunu dikkate almalı çünkü önerileri memleketin gelişmesi ve kalkınması adına çok önemlidir. Belediye başkanları demedim, Vali dedim çünkü Şanlıurfa, Belediye Başkanlarının umurunda bile değil.

Halk ile idareci arasında köprü vazifesi gören biz gazeteciler  vatandaşın istediğini ve gördüklerimizi yazmak zorundayız, bülten haberciliği ve ısmarlama haber yapamaz Gazeteci olan. Bu saymış olduğumuz olumsuzlukları gören ve kabullenemeyen Urfa Çalışma Grubu, liyakatsizlerce oluşan belediyelerimizce dikkate alınmıyor, görmezden geliniyor.

Eski başkanları istemeyen Şanlıurfa’lının yeni umudu Siverekli  hemşerim Kasım GÜLPINAR olmuş durumda. Gerek misyonu gerek vizyonu ve gerekse kültürü ile GÜLPINAR’ ın memlekete çağ atlatacağına inancımız tamdır. Çünkü Siverekli ; hırsızlığa, yolsuzluğa, saygısızlığa, kadrolaşmaya, aile belediyeciliğine, bankamatik personellerine, peşkeşe,haksızlığa, adaletsizliğe izin vermez.

Belediyelerin sadece sloganlarda kullandığı, gerçekten “her şey Şanlıurfa için”se; başta dedim ya Urfa Çalışma Grubu dikkate alınmalıdır! Vesselam…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.