Dolar 32,4758
Euro 34,8392
Altın 2.440,13
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 29°C
Hafif Yağmurlu
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 24°C

Okullarda Güvenlik Zafiyeti!!!

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
12.10.2023

Emniyet her okula bir polis ekibi tahsis ederek öğrencilerin güvenliğini sağlamalı.

Şanlıurfa Merkez il ve ilçelerde ki okularda yaşanan asayiş olayları ile birlikte öğrenci velileri, ebeveynler çocuklarını eğitim – öğretim yuvası olan okullara göndermekten çekinmeye başladılar.

Esrar, eroin, extacy(ekstazi) ve bilumum uyuşturucu içerikli maddelerin ve özellikle adından sıkça söz edilen bonzai nin okul önlerinde rahatlıkla satıldığını belirten kaygılı öğrenci velileri; “ biz çocuklarımızı güvenlik zaafiyeti söz konusu olduğundan dolayı okula götürüp getirirken şüpeli şahıs ve arabalar ile karşılaşıyoruz, bizim dikkatimizi çeken bu kişiler nasıl olurda emniyet ve okul yetkililerinin dikkatini çekmez? Okul yönetimi bu konuda kendi can güvenliklerinden çekindikleri için müdahale etmediklerini düşünüyoruz. Bunun için İl Emniyet Müdürlüğü her okul önüne en az birer polis ekibini görevlendirmeli” diyerek  korku ve önerilerini bize iletip seslerini yetkililere duyurarak çocuklarını uyuşturucu pazarlayan alçaklardan korumak istiyorlar.

Konu ile ilgili olarak  İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Okul giriş çıkış saatlerinin kontrol altına alması hususunda okul müdürlerine talimat vererek öğrencilerin geç gelmeleri, gelmemeleri ve erken çıkmaları durumunda birebir velisiyle irtibata geçmelidirler.Ayrıca okul dışından yabancı kimselerin çocuk dahi olsa okul bahçelerine girişlerine izin verilmemelidir.

Okul dış kapısı ve önü başta olmak üzere okul bahçelerini 360  derece görebilecek şekilde güvenlik kameraları ile izlenmeli, kayıt altına alınmalı, şüpheli durumlarda emniyet yetkilileriyle paylaşılmalıdır.

Aksi taktirde okullarımızda asayiş hiçte berkemal değil…

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkarak geleceğimize sahip çıktığımız bilincinde olmalıyız.

Yazımda her ne kadar Emniyet Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hitaben cümleler kursamda, unutulmamalıdır ki en önemli görev ögrenci velilerine ebeveynlere düşmektedir. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla hareket edilmemeli,öğrenciler sürekli takip edilmeli, başı boş bırakılmamalıdır.

“Evlat aziz, terbiye daha aziz” deyimi şiar edilerek yeni nesile geleceğimizi emanet etmek ümidiyle… Vesselam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.